Etherische oliën

etherische-olien | Oldenzaal | De Lutte | White Blossem Inspiration | Irene

Etherisch oliën komt uit het Griekse, Etherisch of Grieks “aither” dat “lucht van de hemel” betekend.  De oliën zijn vluchtig en sterk geurend. De olie wordt ook wel essentiële olie genoemd, maar deze term heeft niets te maken met de essentie of de aard van de olie. Het komt namelijk uit het Engels en hier betekent “essence” extract.

Deze  geurstoffen van doTERRA worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in kleine kanaaltjes in planten. Deze geurende oliën bevatten de levenskracht, de Chi,  van de plant. Deze energie kan bijdragen aan uw welzijn. Door het Door etherische oliën kunt u de kwaliteit van de lucht in uw huis verbeteren.

White Blossem Inspiration werkt alleen met gegarandeerd zuiver etherische olie van Doterra. De oliën zijn niet verdund of gemengd met andere oliën. Gebeurt dat wel dan heeft de olie weinig tot geen therapeutische waarde. Dus zuivere etherische olie bevat maar één ingrediënt en dit wordt met de Latijnse naam aangeduid.

De etherische olie van doTERRA is te gebruiken om een lekkere geur te verspreiden, maar werkt ook heel goed voor therapeutische doeleneinden. Voor bijvoorbeeld beter concentratie, rust, betere nachtrust enz. Een bijkomend voordeel is dat de oliën een zuiverende werking hebben. Door het gebruik van de etherische olie wordt de lucht in bijvoorbeeld de woonkamer gelijk gezuiverd. (Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat de slechte luchtkwaliteit een van de vijf grootste gezondheidsrisico’s is.)

Hoe werkt verdamping en luchtzuivering

Er zijn meerdere manieren om etherische oliën te verdampen en zo de lucht te zuiveren:

  • Doe enkele druppels etherische olie op een doekje op de verwarming;
  • Enkele druppels etherische olie op een kussen, beddengoed  of doekje. Zo vult de kamer zich met aangename en zuiverende lucht.
  • Het is ook mogelijk om een paar druppels etherische olie toe te voegen aan het water in een stoomstrijkijzer.

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om etherische oliën te verdampen en de kamer te laten zuiveren. Wilt u daar meer over weten stuur dan even een mailtje en ik laat u graag de andere mogelijkheden zien.

Inhaleren

Als hierboven beschreven komt de geur van de etherische olie door verdamping in de lucht en deze wordt ingeademd. Dit kan ook door een paar druppels etherische olie op een zakdoek te druppelen en deze af en toe voor de neus te houden en zo dus de geur in te ademen. Bij kinderen en eventueel bedlegerige mensen kun je ook een paar druppels op het kussen doen. Ook kun je een doekje met etherische olie in het bed leggen, de lichaamswarmte versneld de vervluchtiging en zo ook de werking ven de olie. Je kunt ook stomen met etherische olie, je gebruikt dan wel wat meer druppeltjes.

Wil je graag meer weten over het gebruik van Etherische oliën neem dan even contact met mij op.